Menu
Your Cart

2.85mm PETG filament

2.85mm PETG filament

Wat is 2.85mm PETG-filament?

2.85mm PETG-filament is een hoogwaardig 3D-printmateriaal dat bekend staat om zijn sterke en flexibele structuur. PETG staat voor Polyethyleen Tereftalaat Glycol, wat een thermoplastisch polymeer is dat wordt gebruikt in verschillende toepassingen, van voedselverpakkingen tot flessen en textiel.

Een van de voordelen van PETG-filament is dat het minder broos is dan PLA-filament, terwijl het ook minder gevoelig is voor kromtrekken dan ABS-filament. Bovendien is het materiaal zeer geschikt voor het maken van transparante prints, waardoor het een uitstekende keuze is voor verschillende 3D-printprojecten.

Toepassingen van 2.85mm PETG-filament

2.85mm PETG-filament is een veelzijdig materiaal dat voor verschillende toepassingen kan worden gebruikt. Het materiaal is bijvoorbeeld zeer geschikt voor het maken van speelgoed, telefoonhoesjes en andere accessoires, omdat het materiaal sterk en flexibel is.

Bovendien kan PETG-filament worden gebruikt voor het maken van verschillende prototypes, aangezien het materiaal gemakkelijk kan worden bewerkt en gepolijst. Het materiaal kan ook worden gebruikt voor het maken van onderdelen voor elektronica, zoals behuizingen voor printplaten.

Tips voor het 3D-printen met 2.85mm PETG-filament

Als je gaat 3D-printen met 2.85mm PETG-filament, zijn er een aantal belangrijke dingen om in gedachten te houden. Hieronder vind je een aantal handige tips die je kunnen helpen om de best mogelijke prints te maken met dit materiaal:

  • Temperatuur: Voor het beste resultaat moet je 2.85mm PETG-filament printen bij een temperatuur tussen de 220 en 240 graden Celsius.
  • Printbed temperatuur: Het is belangrijk om je printbed op te warmen tot een temperatuur tussen de 70 en 80 graden Celsius voor het beste resultaat.
  • Printoppervlak: Voor het beste resultaat kun je het beste printen op een oppervlak dat is bedekt met kapton tape of PEI.
  • Ventilatorsnelheid: Het is belangrijk om de ventilatorsnelheid te beperken tot 50% om te voorkomen dat het filament te snel afkoelt.
  • Printsnelheid: Het is aanbevolen om de printsnelheid te beperken tot ongeveer 60 mm/s
Fabrikant: RepRapper
RepRapper PETG Black / Zwart 2.85mm FilamentDit is een mooi zwart PETG filament van 2.85mm dikte. Het is makkelijk om mee te werken.Well coiled filamentDit is het nieuwste 'well coiled' 3D printer filament van RepRapper. Netjes opgerold zodat er nooit meer een 3D print mislukt doordat..
€9,99 €19,99
Excl. BTW:€8,26
Fabrikant: RepRapper
RepRapper PETG White / Wit Filament 2.85mmDit is een mooi wit PETG filament van 2.85mm dikte. Het is makkelijk om mee te werken. Well coiled filamentDit is het nieuwste 'well coiled' 3D printer filament van RepRapper. Netjes opgerold zodat er nooit meer een 3D print mislukt doordat het..
€9,99 €19,99
Excl. BTW:€8,26
Weergeven 1 t/m 2 van in totaal 2