Menu
Your Cart

1.75mm nylon filament

1.75mm nylon filament

Nylon filament: Sterke en lichtgewicht 3D prints

Als ervaren 3D-printer gebruiker ben je vast op zoek naar filamenten die sterke en lichtgewicht resultaten leveren. Nylon filament is een materiaal dat aan deze eisen voldoet en daarom zeer geschikt is voor het printen van mechanische onderdelen. Maar wat maakt nylon filament zo bijzonder? En waar moet je op letten bij het printen met dit materiaal? In dit artikel geven we je alle informatie die je nodig hebt over nylon filament.

Voordelen van Nylon filament

Nylon filament heeft verschillende voordelen ten opzichte van andere materialen. Zo verspreidt het geen vervelende geur tijdens het printen en levert het zeer sterke en lichtgewicht voorwerpen op. Daarnaast hebben voorwerpen geprint van nylon filament een zelfsmerend vermogen en zijn ze UV-bestendig. Nylon filament is ook nog eens flexibel, waardoor het geschikt is voor het printen van onderdelen die beweging nodig hebben. Deze eigenschappen maken het materiaal ideaal voor het printen van mechanische onderdelen.

Aandachtspunten bij het printen met Nylon filament

Hoewel nylon filament veel voordelen biedt, zijn er ook enkele aandachtspunten waar je rekening mee moet houden. Zo vereist nylon filament een hogere printtemperatuur dan bijvoorbeeld ABS en moet het zeer nauwkeurig afgesteld worden omdat het erg stroperig/vloeibaar is. Daarnaast is het belangrijk om het filament zorgvuldig te bewaren, omdat het snel vocht opneemt. Dit kan leiden tot problemen tijdens het printen en de kwaliteit van de print negatief beïnvloeden.

Fabrikant: eSun
Over eSun ePA Nylon Naturel / Naturel Filament Dit is het ePA Nylon filament van eSun. Dit is een zeer sterk filament.eSunis al meer dan 10 jaar actief als fabrikant van 3D printer filamenten en is uitgegroeid tot de grootste ter wereld. Doordat eSun nauw samenwerkt met verschillende topun..
€29,95
Excl. BTW:€24,75
Fabrikant: Eryone
Over Eryone PA6 Nylon Black / Zwart FilamentUw mening telt veel zwaarder dan wat wij hier neerzetten. Heeft u ervaring met dit 3D-printer filament, Schrijf alstublieft een review!Over nylon filamentAlle 1.75mm filamenten die wij verkopen zijn van uitstekende kwaliteit en worden gebru..
€29,95
Excl. BTW:€24,75
Fabrikant: Eryone
Over PA Nylon White / Wit FilamentUw mening telt veel zwaarder dan wat wij hier neerzetten. Heeft u ervaring met dit 3D-printer filament, Schrijf alstublieft een review!Over nylon filamentAlle 1.75mm filamenten die wij verkopen zijn van uitstekende kwaliteit en worden gebruikt op ond..
€29,95
Excl. BTW:€24,75
Fabrikant: Eryone
Eryone PA6 Nylon Clear / Transparant FilamentUw mening telt veel zwaarder dan wat wij hier neerzetten. Heeft u ervaring met dit 3D-printer filament, Schrijf alstublieft een review!Over nylon filamentAlle 1.75mm filamenten die wij verkopen zijn van uitstekende kwaliteit en worden gebr..
€29,95
Excl. BTW:€24,75
Weergeven 1 t/m 4 van in totaal 4