Menu
Your Cart

1.75mm ABS filament

1.75mm ABS filament

Als je bekend bent met 3D printen, dan heb je vast wel eens van ABS gehoord. ABS staat voor Acrylonitril-butadieen-styreen en is een van de eerste materialen die gebruikt werd om mee te 3D printen. In dit artikel leggen we uit wat ABS is, waarvoor je het kunt gebruiken en hoe je ermee kunt 3D printen.

Wat is ABS?

ABS is een thermoplastisch polymeer dat vooral bekend staat om zijn sterkte, flexibiliteit en duurzaamheid. Het wordt al tientallen jaren gebruikt in verschillende toepassingen, waaronder auto-onderdelen, speelgoed en elektronica. Door zijn vele voordelen is ABS een populair materiaal om mee te 3D printen.

Waarvoor gebruik je ABS?

ABS is bestand tegen bijna alle weersinvloeden en kan goed tegen een stootje. Hierdoor is het materiaal zeer geschikt voor het maken van voorwerpen voor buitenshuis, zoals tuinmeubelen, bloempotten en andere decoratieve objecten. Daarnaast wordt ABS ook veel gebruikt voor constructieve delen, zoals behuizingen voor elektronische apparaten en onderdelen van machines.

Hoe 3D print je met ABS filament?

Hoewel ABS een geweldig materiaal is om mee te printen, is het ook een lastiger materiaal dan bijvoorbeeld PLA. Dit komt doordat ABS een olieproduct is en daarom gevoelig is voor warping en scheuren tijdens het printproces. Om deze problemen te voorkomen, is het aan te raden om te printen met een afgesloten printer met een filter en hogere temperaturen te gebruiken dan bij PLA.

Als je wilt gaan printen met ABS, is het belangrijk om te kijken naar de specificaties van het filament dat je gebruikt. Zo heeft elk ABS filament zijn eigen unieke eigenschappen en vereisten voor temperatuur en instellingen.

Kijk op het tabblad specificaties bij het filament voor de meer informatie over dat specifieke filament.

Fabrikant: 3D Lac
De welbekende 3D LAC hechtspray is het ideale hechtmiddel om uw 3D prints aan het printbed te laten plakken.Inhoud: 400 ml.|Let op: Dit is een spuitbus en verneveld. Laat het niet op de assen van uw 3D printer komen...
€9,95
Excl. BTW:€8,22
Fabrikant: 3D Lac
Dit is de plus versie van de welbekende 3D LAC hechtspray. Dit is speciaal ontwikkeld voor printoppervlakken die al iets van een coating hebben.Inhoud: 100ml...
€9,49
Excl. BTW:€7,84
Fabrikant: eSun
Verwijder Filamentafval en Voorkom VerstoppingenZorg ervoor dat je 3D-printer soepel blijft werken met eSun eCleaning Filament 1.75mm. Dit hoogwaardige reinigingsfilament verwijdert opgehoopt filamentafval, voorkomt verstoppingen van de nozzle en zorgt voor een gelijkmatige filamenttoevoer. Da..
€9,50
Excl. BTW:€7,85
Fabrikant: Polymaker
Polymaker PolyLite ABS Zwart FilamentPolyLite ® ABS wordt gemaakt van een speciale, in massa gepolymeer ABS-hars, die in vergelijking met gewone ABS-harsen een aanzienlijk lager gehalte aan vluchtige bestanddelen heeft. Het levert een uitstekende afdrukkwaliteit met een minimale geur bij het ..
€29,95
Excl. BTW:€24,75
Fabrikant: RepRapper
Levendige Grijze Kleur voor Uitzonderlijke PrintsMet ons RepRapper ABS Grey / Grijs Filament krijg je prints van uitstekende kwaliteit met een prachtige grijze afwerking. De kleur is levendig en zorgt ervoor dat je modellen er professioneel en aantrekkelijk uitzien. Of je nu artistieke creaties ..
€14,97 €19,95
Excl. BTW:€12,37
Fabrikant: RepRapper
Verbluffend Witte KleurDe RepRapper ABS Wit / Wit Filament biedt u een verbluffend witte kleur die uw 3D-prints naar een hoger niveau tilt. Of u nu gepersonaliseerde cadeaus, functionele prototypes of artistieke modellen maakt, dit filament geeft uw creaties een onberispelijke witte afwerking. D..
€14,97 €17,50
Excl. BTW:€12,37
Fabrikant: RepRapper
Hoogwaardige kwaliteit met een levendige rode kleurHoge kwaliteit en levendige kleuren komen samen in ons RepRapper ABS Red / Rood Filament. Met dit filament kunt u verbluffende 3D-printcreaties maken die de aandacht trekken. De levendige rode kleur voegt een opvallend element toe aan uw proje..
€14,97 €17,50
Excl. BTW:€12,37
RepRapper ABS Glow In The Dark Green / Oplichtend groen Filament
Nieuw! -25 %
Fabrikant: RepRapper
Over RepRapper ABS Glow In The Dark Green / Oplichtend groen FilamentDit filament is groen in het licht en licht op in het donker. Erg leuk voor voorwerpen die 's nachts zichtbaar moeten zijn of voor bijvoorbeeld Halloween. Dit ABS filament kan ook gebruikt worden als 3D pen vulling.Waarom..
€14,97 €19,95
Excl. BTW:€12,37
Fabrikant: RepRapper
Over RepRapper ABS Fluorescent Green / Fluoriserend Groen FilamentEen mooi fel groen filament. Makkelijk om mee te 3D printen..Dit ABS filament kan ook gebruikt worden als 3D pen vulling.Well coiled filamentDit is het nieuwste 'well coiled' 3D printer filament van RepRapper. Netjes op..
€14,97 €19,95
Excl. BTW:€12,37
Fabrikant: RepRapper
Verbluffende Blauwe KleurDe prachtige RepRapper ABS Blue / Blauw Filament brengt leven in uw 3D-afdrukken met zijn verbluffende blauwe kleur. Het levendige en diepe blauw voegt een vleugje elegantie en stijl toe aan uw creaties. Of u nu functionele onderdelen, artistieke ontwerpen of prototypen ..
€14,97 €19,95
Excl. BTW:€12,37
Fabrikant: RepRapper
Over RepRapper ABS Glow In The Dark Blue / Oplichtend Blauw FilamentDit filament is lichtblauw in het licht en licht op in het donker. Erg leuk voor voorwerpen die 's nachts zichtbaar moeten zijn of voor bijvoorbeeld Halloween. Dit ABS filament kan ook gebruikt worden als 3D pen vulling.Wa..
€14,97 €19,95
Excl. BTW:€12,37
Fabrikant: RepRapper
Over RepRapper ABS Violet / Violet FilamentDit is een harde kleur violet filament. De fabrikant noemt dit filament paars, maar wij hebben het hernoemd naar violet. Het is een makkelijk filament om mee te 3D printen. Dit abs filament kan ook gebruikt worden als 3D pen vulling.Dit is de laatste r..
€12,75 €19,95
Excl. BTW:€10,54
Weergeven 1 t/m 12 van in totaal 15