Menu
Your Cart

1.75mm ABS filament

1.75mm ABS filament

Als je bekend bent met 3D printen, dan heb je vast wel eens van ABS gehoord. ABS staat voor Acrylonitril-butadieen-styreen en is een van de eerste materialen die gebruikt werd om mee te 3D printen. In dit artikel leggen we uit wat ABS is, waarvoor je het kunt gebruiken en hoe je ermee kunt 3D printen.

Wat is ABS?

ABS is een thermoplastisch polymeer dat vooral bekend staat om zijn sterkte, flexibiliteit en duurzaamheid. Het wordt al tientallen jaren gebruikt in verschillende toepassingen, waaronder auto-onderdelen, speelgoed en elektronica. Door zijn vele voordelen is ABS een populair materiaal om mee te 3D printen.

Waarvoor gebruik je ABS?

ABS is bestand tegen bijna alle weersinvloeden en kan goed tegen een stootje. Hierdoor is het materiaal zeer geschikt voor het maken van voorwerpen voor buitenshuis, zoals tuinmeubelen, bloempotten en andere decoratieve objecten. Daarnaast wordt ABS ook veel gebruikt voor constructieve delen, zoals behuizingen voor elektronische apparaten en onderdelen van machines.

Hoe 3D print je met ABS filament?

Hoewel ABS een geweldig materiaal is om mee te printen, is het ook een lastiger materiaal dan bijvoorbeeld PLA. Dit komt doordat ABS een olieproduct is en daarom gevoelig is voor warping en scheuren tijdens het printproces. Om deze problemen te voorkomen, is het aan te raden om te printen met een afgesloten printer met een filter en hogere temperaturen te gebruiken dan bij PLA.

Als je wilt gaan printen met ABS, is het belangrijk om te kijken naar de specificaties van het filament dat je gebruikt. Zo heeft elk ABS filament zijn eigen unieke eigenschappen en vereisten voor temperatuur en instellingen.

Kijk op het tabblad specificaties bij het filament voor de meer informatie over dat specifieke filament.

Fabrikant: 3D Lac
De welbekende 3D LAC hechtspray is het ideale hechtmiddel om uw 3D prints aan het printbed te laten plakken.Inhoud: 400 ml.|Let op: Dit is een spuitbus en verneveld. Laat het niet op de assen van uw 3D printer komen...
€9,95
Excl. BTW:€8,22
Fabrikant: 3D Lac
Dit is de plus versie van de welbekende 3D LAC hechtspray. Dit is speciaal ontwikkeld voor printoppervlakken die al iets van een coating hebben.Inhoud: 100ml...
€9,49
Excl. BTW:€7,84
Fabrikant: eSun
Verwijder Filamentafval en Voorkom VerstoppingenZorg ervoor dat je 3D-printer soepel blijft werken met eSun eCleaning Filament 1.75mm. Dit hoogwaardige reinigingsfilament verwijdert opgehoopt filamentafval, voorkomt verstoppingen van de nozzle en zorgt voor een gelijkmatige filamenttoevoer. Da..
€9,50
Excl. BTW:€7,85
Fabrikant: Polymaker
Polymaker PolyLite™ ABS Zwart FilamentPolyLite™ ABS wordt gemaakt van een speciale, in massa gepolymeer ABS-hars, die in vergelijking met gewone ABS-harsen een aanzienlijk lager gehalte aan vluchtige bestanddelen heeft. Het levert een uitstekende afdrukkwaliteit met een minimale geur bij het ..
€29,95
Excl. BTW:€24,75
Fabrikant: Polymaker
Polymaker PolyLite™ ABS Galaxy Dark GreyPolyLite™ ABS wordt gemaakt van een speciale, in massa gepolymeer ABS-hars, die in vergelijking met gewone ABS-harsen een aanzienlijk lager gehalte aan vluchtige bestanddelen heeft. Het levert een uitstekende afdrukkwaliteit met een minimale geur bij het..
€34,94
Excl. BTW:€28,88
Fabrikant: Polymaker
Polymaker PolyLite™ ABS Grijs Filament: Kwaliteit en Betrouwbaarheid voor Jouw 3D-Printprojecten Welkom bij Polymaker PolyLite™ ABS Grijs Filament, de perfecte keuze voor zowel beginnende als ervaren 3D-printers. Dit hoogwaardige filament biedt een uitstekende combinatie van sterkte, du..
€29,95
Excl. BTW:€24,75
Fabrikant: Polymaker
Polymaker PolyLite™ ABS Wit Filament Polymaker PolyLite™ ABS Wit Filament De Polymaker PolyLite™ ABS Wit Filament is een premium 3D-printmateriaal dat speciaal is ontworpen voor zowel hobbyisten als professionals. Dit filament biedt een perfecte balans tusse..
€29,95
Excl. BTW:€24,75
Fabrikant: RepRapper
Verbluffend Witte KleurDe RepRapper ABS Wit / Wit Filament biedt u een verbluffend witte kleur die uw 3D-prints naar een hoger niveau tilt. Of u nu gepersonaliseerde cadeaus, functionele prototypes of artistieke modellen maakt, dit filament geeft uw creaties een onberispelijke witte afwerking. D..
€12,95 €17,50
Excl. BTW:€10,70
Fabrikant: RepRapper
Hoogwaardige kwaliteit met een levendige rode kleurHoge kwaliteit en levendige kleuren komen samen in ons RepRapper ABS Red / Rood Filament. Met dit filament kunt u verbluffende 3D-printcreaties maken die de aandacht trekken. De levendige rode kleur voegt een opvallend element toe aan uw proje..
€12,95 €17,50
Excl. BTW:€10,70
Fabrikant: RepRapper
Over RepRapper ABS Purple / Paars FilamentDit is een harde kleur paars filament. Het is een makkelijk filament om mee te 3D printen. Dit abs filament kan ook gebruikt worden als 3D pen vulling.Dit is de laatste rol van dit filament.OP = OP..
€12,95 €19,95
Excl. BTW:€10,70
Fabrikant: RepRapper
Opvallende roze kleur Met het RepRapper ABS Roze Filament geef je je 3D-prints een opvallende roze kleur. Of je nu een decoratief of functioneel object maakt, deze kleur zorgt voor een levendig resultaat. Het filament is speciaal ontworpen voor 3D-printen en biedt een hoge kwaliteit en cons..
€12,95 €19,95
Excl. BTW:€10,70
Fabrikant: Filament & meer
Over F&M ABS Orchidee / Orchidee FilamentDit is een zachte rozetint. Het is een makkelijk filament om mee te 3D printen. Dit ABS filament kan ook gebruikt worden als 3D pen vulling.Waarom voor ons kiezen? Erg ruim aanbod aan filamenten en onderdelen. Veilig betalen met iD..
€8,95 €19,95
Excl. BTW:€7,40
Weergeven 1 t/m 12 van in totaal 13