Menu
Your Cart

2.85 / 3mm nylon filament

2.85 / 3mm nylon filament

Kenmerken van 2.85/3mm Nylon Filament

Nylon filament is een zeer veelzijdig materiaal dat zowel flexibel als sterk is. Het is bestand tegen slijtage en scheuren, wat het perfect maakt voor duurzame toepassingen. Het heeft ook een laag wrijvingscoëfficiënt, wat betekent dat het gemakkelijk door de extruder van uw 3D-printer kan worden gevoerd. Bovendien is Nylon filament bestand tegen chemicaliën en UV-licht, wat betekent dat het geschikt is voor zowel binnen- als buitentoepassingen./p>

Toepassingen van 2.85/3mm Nylon Filament in 3D-printing

Vanwege de vele voordelen van Nylon filament, wordt het veel gebruikt voor een breed scala aan toepassingen in 3D-printing. Het is vooral geschikt voor onderdelen die onderhevig zijn aan slijtage en scheuren, zoals scharnieren, lagers en tandwielen. Het kan ook worden gebruikt voor onderdelen die flexibiliteit vereisen, zoals telefoonhoesjes en handvatten. Bovendien kan Nylon filament worden gebruikt voor functionele prototypes en spuitgietmallen.

Tips voor het 3D-printen met 2.85/3mm Nylon Filament

Het 3D-printen met Nylon filament vereist enige voorzichtigheid om de beste resultaten te bereiken. Hier zijn enkele tips om het beste resultaat te bereiken:

  • Aanbevolen temperatuur: Nylon filament moet worden geprint op een temperatuur tussen de 240-260 °C. Het is belangrijk om uw 3D-printer goed te kalibreren om de juiste temperatuur te bereiken.
  • Aanbevolen printbed temperatuur en printoppervlak: Nylon filament vereist een printbed temperatuur tussen de 60-70 °C. Het is ook belangrijk om een goede hechting te krijgen tussen het filament en het printoppervlak, dus zorg ervoor dat u een geschikt printoppervlak gebruikt.
  • Aanbevolen ventilatorsnelheid en printsnelheid: Nylon filament heeft een lagere printsnelheid en ventilatorsnelheid nodig dan andere materialen. Het is aan te raden om een ventilatorsnelheid van 0-30% te gebruiken en een lagere printsnelheid van ongeveer 30-50 mm/s.
  • Enclosure en veiligheid: Nylon filament produceert schadelijke dampen tijdens het printen, dus zorg ervoor dat u uw 3D-printer in een goed geventileerde ruimte plaatst.
Fabrikant: Filament & meer
Over F&M PA Nylon White / Wit Filament 3mmDit is een mooi wit 3D printer filament. Dit filament is geschikt voor Ultimaker 3D printers.Waarom voor ons kiezen? Erg ruim aanbod aan filamenten en onderdelen. Veilig betalen met iDeal, Mistercash, Sofortbanking of Paypal ..
€5,00 €14,99
Excl. BTW:€4,13
Fabrikant: Filament & meer
Over F&M PA Nylon Naturel / Naturel Filament 3mmDit is een mooi naturel 3D printer filament. Dit filament is geschikt voor Ultimaker 3D printers.Waarom voor ons kiezen? Erg ruim aanbod aan filamenten en onderdelen. Veilig betalen met iDeal, Mistercash, Sofortbanking of Pa..
€5,00 €14,99
Excl. BTW:€4,13
Fabrikant: RepRapper
Over RepRapper PA Nylon Yellow / Geel Filament 3mmDit is een mooi geel 3D printer filament. Dit filament is geschikt voor Ultimaker 3D printers.Well coiled filamentDit is het nieuwste 'well coiled' 3D printer filament van RepRapper. Netjes opgerold zodat er nooit meer een 3D print mis..
€5,00 €14,99
Excl. BTW:€4,13
Fabrikant: RepRapper
Over RepRapper PA Nylon Blue / Blauw Filament 2.85mmKrachtige blauwe kleur voor levendige 3D-print Geef uw 3D-prints een boost met onze 2.85mm blauwe nylon filament. Deze krachtige kleur creëert levendige en gedurfde 3D-prints die de aandacht trekken. Onze nylon filament heeft een consistente diame..
€14,98 €29,95
Excl. BTW:€12,38
Fabrikant: RepRapper
Over RepRapper PA Nylon Blue / Blauw Filament 3mmDit is een mooi blauw 3D printer filament.Well coiled filamentDit is het nieuwste 'well coiled' 3D printer filament van RepRapper. Netjes opgerold zodat er nooit meer een 3D print mislukt doordat het filament verstrengeld is. De rol..
€5,00 €14,99
Excl. BTW:€4,13
Weergeven 1 t/m 5 van in totaal 5