Wil je een bijzondere, mooie en opvallende 3D print maken? In dit blogartikel vertel ik je waarom eSun’s eTwinkling PLA filament hier een goede keuze voor is. Verder vertel ik over de mooie, aparte kleuren waarin dit verkrijgbaar is en hoe je eTwinkling PLA filament het beste kunt 3D printen.

eTwinkling

Esun’s eTwinkling filament is een PLA filament met glimmende stukjes erin. Hierdoor krijgt het een erg mooi en speels effect. Dit maakt dit filament zeer geschikt voor speciale 3D prints die mogen opvallen. De twinkeling komt het beste tot zijn recht met een gerichte lichtbron of in volle zon.

eTwinkling filament is niet in elke kleur verkrijgbaar. Wij verkopen eTwinkling filament in de kleuren blauw, goud, paars, rood, warm oranje, transparant en zwart. Zodra we een nieuwe kleur van dit prachtige filament kunnen kopen, doen wij dat meteen! De kleuren waarin eTwinkling verkrijgbaar is zijn echt anders dan diezelfde kleur in PLA+ filament. Zo zijn het rode en het blauwe eTwinkling filament echt mooi donker van kleur en is het warm oranje eTwinkling een mooie mandarijn oranje van kleur. Transparant wordt door de glitters erg zilverachtig.

Het infill patroon bij de bloemen is nog zichtbaar omdat mijn vrouw dat mooi vindt.

Makkelijk te 3D printen

Omdat eTwinkling filament een PLA filament is met glitters erin, is dit een erg makkelijk 3D printer filament om mee te printen. Alle 3D prints op de foto’s zijn gemaakt op een Ender 3 3D printer, met de printkop op 205°C en het verwarmde bed op 60°C. Gewoon met een messing printkop (nozzle).


Conclusie

Etwinkling PLA filament van eSun is een mooi en vooral makkelijk printbaar 3D printer filament. Het print prima op gewone PLA temperaturen. (205°C voor de printkop en 60°C voor het printbed) en je hebt geen afgesloten 3D printer nodig. Ondanks dat er (hardere?) deeltjes in zitten die voor de glinstering zorgen, geeft eSun aan dat dit filament prima met een messing nozzle geprint kan worden. Wij hebben ook totaal geen slijtage gemerkt door het 3D printen van eTwinkling PLA filament met een messing nozzle. De glinstering komt wel het beste tot zijn recht op een wat groter oppervlak. Dus voor kleine 3D prints, of 3D prints met veel fijne lijnen is dit filament niet de beste keuze.