Op internet is veel informatie te vinden over de Ender 3 3D printer, maar toch kan het lastig zijn om goede, betrouwbare, bronnen van informatie te vinden. Hieronder dus een lijstje met bronnen die wij van harte kunnen aanbevelen.


Youtube

Luke Hatfield heeft erg veel gedaan voor de populariteit van de Ender 3. Hij heeft een uitgebreide video instructie gemaakt hoe je hem het beste kunt bouwen.

Ook heeft Luke een document van meer dan 70 pagina's geschreven waarin problemen waar je tegenaan kunt lopen met een Ender 3 zijn beschreven met uitleg over een oplossing voor dat probleem.Dit bestand is te downloaden als pdf.


Edge of Tech heeft de video van Luke Hafield opnieuw en uitgebreider opgenomen. Met aparte video's voor verschillende delen van het bouwproces of om problemen te verhelpen.


Teaching tech heeft veel video's waarin hij 3D printers beoordeelt. Maar vooral zijn video's over upgrades aan de Ender 3 zoals: een bed levelling sensor, andere elektronica, andere koeling. Michael is docent, geeft erg rustig, duidelijke uitleg bij zijn video's en zet ook alles in de beschrijving onder zijn video's


Filament friday's presentator Chuck Hellebuyck is ook een echte Ender 3 man, maar houdt zich niet zozeer bezig met de printers verbeteren, maar met de software kant (slicers). Hij legt ook op een heerlijke, rustige manier uit wat hij doet en waarom. Hij heeft ook een aantal goede slicer profielen gemaakt voor Creality 3D printers die je kunt downloaden.


Facebook

Ook op Facebook zijn veel 3D printer groepen te vinden. |Hieronder een paar Nederlandstalige als ook internationale groepen die zeker de moeite waard zijn. Onze favoriete zijn:


Creality Ender-3 3d printer user group

Zoals de naam al zegt, zijn de leden van deze groep voornamelijk al bezitter van een of meerdere Ender 3 printers. Mensen met vragen erover zijn uiteraard ook welkom. De leden komen uit veel verschillende landen en hoewel de voertaal er Engels is, worden er ook met regelmaat vragen gesteld in een andere taal. Voornamelijk in het Spaans, die dan ook in het Spaans worden beantwoord door andere Spaanstaligen.


Creality Official User Group

Een groep die minder specifiek over de Ender 3 gaat, maar meer over alle 3D printers van Creality. Ook dit is een internationale groep dus is Engels de voertaal. Er zijn echter veel vriendelijke en behulpzame leden die graag anderen met vragen over hun favoriete 3D printers helpen.


Creality Ender-3 3D Printer Support & Modding Community

Ook weer een internationale groep, maar deze is iets meer gericht op het aanpassen en persoonlijker maken van de Ender 3. Zeker een nuttige groep, maar meer voor de meer ervaren gebruiker die meer uit z'n 3D printer wil halen.


3D printen Nederland

Niet specifiek over de Ender 3, of over Creality, maar wel een Nederladstalige groep met mensen uit Nederland en België waar je vragen kunt stellen over elk type 3D printer.


Dit zijn wat ons betreft de beste bronnen om informatie over de Ender 3 3D printer op te doen. Weet u zelf nog een website, youtube kanaal of Facebook groep die iemand die informatie zoekt over de Ender 3 echt niet mag missen. Laat een berichtje achter!